Selv om antallet er indbrud i Danmark er faldende, så er der rigtig mange små ting, du og din familie kan gøre for at undgå besværet og de bekymringer, der følger med, hvis du får besøg af ubudne gæster. Vi har samlet en række råd til, hvordan du kan sikre dit hus eller lejlighed bedst muligt.
Undgå indbrud
Får du stjålet dit tv eller en designerstol, er det ret nemt at erstatte det med nyt. Men mister du smykker, kunst, specielle arvestykker, så kan det være svært eller måske umuligt at erstatte.
Indbrud i hjemmet
Får du stjålet dit tv eller en designerstol, er det ret nemt at erstatte det med nyt. Men mister du smykker, kunst, specielle arvestykker - eller måske en ekstern harddisk med dine billeder fra de sidste fem års familieferier - så kan det være svært eller måske umuligt at erstatte. Og jo, så er pengene fra forsikringen selvfølgelig en start, men det vil altid kun føles som et lille plaster på såret.
Gode råd til at undgå indbrud
Se hvordan du undgår indbrud
Se video fra Bolius.dk og få flere gode og håndgribelige råd til, hvordan du undgår indbrud.
Spørgsmål og svar om indbrud
Hvilke oplysninger skal politiet bruge ved anmeldelse af indbrud?
Når du anmelder et indbrud i dit hus eller din lejlighed til politiet, skal de bruge oplysninger om dit personnummer, navn, telefonnummer, adresse, forsikringsselskab og policenummer, gerningssted- og tidspunkt og oplysninger om, hvilke ting du har fået stjålet.
Hvordan er jeg stillet, hvis tyven ikke har brudt noget op for at komme ind?
Hvis tyven har skaffet sig adgang til din bolig gennem fx et åbent vindue eller en ulåst dør - så er der tale om det, vi i forsikringssprog kalder simpelt tyveri. Har du forsikring hos os, skal du ikke være nervøs for dit almindelige og endda dit særlige indbo. Det er fuldt dækket, selvom tyven ikke har brudt noget op. Guld, sølv og smykker (altså dine særlige værdifulde genstande) er dækket for 1,5 % af forsikringssummen.
Jeg har særlige værdigenstande i mit hjem, hvordan sikrer jeg dem?
Ligger du inde med nogle meget dyre smykker eller andre særlige værdigenstande, kan det være en god idé at vælge en større forsikringssum. Vi vil gerne rådgive dig om, hvordan du forsikrer dine særlige værdifulde genstande bedst muligt, så ring til os på 33 14 37 48.
Hvordan er jeg dækket, hvis indbruddet kræver reparationer af mit hus eller lejlighed?
Hvis du er husejer, er det din husforsikring, som dækker, hvis tyven har ødelagt døre, vinduer eller andet under et indbrud. Er du lejer eller andelshaver, er det udlejers eller boligforeningens bygningsforsikring, som skal dække skaderne.
Hvilken tyverialarm skal jeg vælge?
Der findes et utal af forskellige tyverialarmer på markedet. De mest simple kan bare registrere bevægelse i huset og fx afgive en høj lyd, hvis noget rører sig. Den slags alarmer er mest beregnet til at skræmme indbrudstyven væk. Det er også muligt at koble en vagtservice på, så en patrulje kører ud, når alarmen går i gang. Derudover kan du få alarmer, der reagerer på temperaturforskelle, alarmer der kan fjernstyres osv. osv. Overvej, hvor stort dit behov er.
Hvilke låse skal jeg vælge?
Når du vælger låse til dit hus, bør du gå efter dem, hvis nøgler er sikret mod kopiering, har høj dirkesikkerhed og såkaldt borebeskyttelse i cylinderhuset. Sidstnævnte sikrer dig mod, at låsen kan bores eller dirkes op. Gå efter låse, der er godkendt af Forsikring og Pension.
Relaterede artikler
Undgå skader - det betaler sig
Vi ved rigtig meget om skader, men endnu vigtigere: Vi ved, hvordan man undgår dem. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få masser af gode råd - direkte i din indbakke.