banner-image

Fortrydelsesret ved køb af private forsikringer, f.eks. indbo-, ulykkes- og parcelhusforsikringer

Du har naturligvis fortrydelsesret, når du køber en forsikring hos os. Det gælder også, selv om forsikringstiden er startet. Du har 14 dages fortrydelsesret, når du køber en forsikring. Fortrydelsesretten begynder fra den dag, du har modtaget din police. Derudover har du også 14 dages fortrydelsesret fra den dato, hvor din forsikring træder i kraft. Udløber fristen en helligdag, bliver den følgende hverdag regnet som den sidste dag.

 

Når du har fortrudt

Hvis du fortryder dit køb af forsikring, bliver købet ophævet, og du skal ikke betale noget for forsikringen. Det betyder også, at hvis der sker en skade i perioden fra du har købt forsikringen, til du fortryder, så er skaden ikke dækket af forsikringen.

Du skal være opmærksom på, at for bygningsbrandforsikringer er fortrydelsesretten begrænset af lov om finansiel virksomhed § 60. Det betyder, at fortrydelsen er betinget af, at du inden for 14-dages fristen dokumenterer, at bygningsbrandforsikringen er købt i et andet selskab med tilbagevirkende kraft.

 

Gælder ikke ved ændring 

Retten til at fortryde gælder ikke ved ændring af en forsikring, du har i forvejen. Det gælder heller ikke for rejse- eller bagageforsikringer, eller lignende forsikringer der har en begrænset løbetid på højest en måned.

 

Sådan fortryder du dit køb

Inden fortrydelsesfristen udløber, skal du give os besked om, at du har fortrudt dit køb. Du kan skrive eller ringe til os på

 

Tlf. 33143748   

kundeservice@kfforsikring.dk