Dækning af tab i forbindelse med Corona

Mange virksomheder er påvirket af Corona-smitten. Læs her, hvordan virksomheden er stillet.

Mange virksomheder er påvirket af Corona-smitten. Læs her, hvordan virksomheden er stillet.

De forskellige tiltag som regeringen har sat i værk i forbindelse med at forhindre udbredelsen af Corona-smitten har store konsekvenser for mange virksomheder:

  • Arrangementer bliver aflyst.
  • Medarbejdere bliver sendt hjem.
  • Ordrer aflyses.
  • Virksomheder får ikke deres varer fra leverandører.
  • Leverandører kan ikke aflevere deres varer.
  • Og mange flere.

Det er helt naturligt, at du som virksomhedsejer vender blikket mod dine forsikringer. Coronavirus er dog ikke en forsikringsdækket begivenhed – uanset om handlingerne ovenfor sker af egen beslutning, efter henstilling eller der er tale om et egentligt påbud. Virksomhedens sygedriftstabsforsikring dækker heller ikke, da epidemier og pandemier er undtaget i forsikringsbetingelserne.

Hvis Corona-situationen udvikler sig til en katastrofesituation, hører det heller ikke under den almindelige forsikringsdækning. Det vil være et spørgsmål for de offentlige myndigheder, som vi for eksempel kender det fra stormflods- og oversvømmelsesordningen. Vi anbefaler derfor, at du holder øje med de tiltag, som regeringen kommer med i den kommende tid. 

Har du spørgsmål til din virksomheds forsikringer, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte din assurandør eller ringe til vores Erhvervscenter på 78 74 85 39.

Senest redigeret:

Relaterede artikler

Vi er fortsat klar til at hjælpe dig

Det er en helt ekstraordinær situation, Danmark og danskerne står i lige nu. I Købstædernes Forsikring følger vi myndighedernes anvisninger, og vi har fokus på at bidrage til, at vi kommer godt igennem situationen sammen.
Læs mere